Outdoorstock

Winkelwagen 0
€ 0,00

Specialisten beantwoorden uw vragen

 1. Hoe bestrijd je ratten en muizen op effectieve wijze?

  Bestrijdingsmiddelen tegen muizen en ratten bestaan in diverse varianten. De beste manier om het ongedierte te lijf te gaan, is door een muizenval, vangkooi of lokdoos te combineren met een dodelijk en tegelijkertijd smakelijk lokaas. Maar wat zijn precies de mogelijkheden? Wij illustreren alvast alle opties voor jou.

  Lokdozen met verschillende compartimenten

  Onze afgesloten lokdozen beschikken over verschillende ruimtes waarin je kan werken met een muizenval. Hierbij kan je gebruik maken van smakelijk lokaas dat je op een van de muizenvallen in het compartiment kan plaatsen.

  Vangkooien met dubbele of enkele ingang

  Onz

  Read more
 2. Hoe verwijder je groene aanslag en algen op jouw terras?

  Bevindt je houten terras zich in een vochtig hoekje van je tuinomgeving? Dan is het mogelijk dat er groene aanslag of algenvorming kan optreden. Allereerst oogt de groene aanslag niet mooi, daarnaast is een terras met een laagje groene aanslag ontzettend glibberig. Wij reiken jou enkele tips aan om komaf te maken met het venijnige groene laagje.

  Groene aanslag op houten en stenen terras verwijderen

  Oplossing 1: Bio GreenClean*

  Een gebruiksklare aanslagverwijderaar die ook nog eens op een natuurlijke en sterke manier inwerkt?

  Read more
 3. Hoe controleer je de waterkwaliteit van je zwembad?

  De waterkwaliteit van je zwembad hangt af van diverse parameters. Het is dan ook van essentieel belang dat elke parameter op punt staat, want enkel zo kan je een perfecte balans garanderen. Een slechte balans van deze parameters kan diverse problemen veroorzaken, zoals oog- en huidirritatie, kleurverandering, ontwikkeling van kalksteen of algen, apparatuurschade, kalkaanslag… Regelmatig controleren is dus de boodschap.

  pH, chloor en hardheid als belangrijkste parameters in het water

  Wanneer de pH-, chloor- en hardheidswaarden perfect op punt staan, zal je kunnen beschikken over helder en perfect uitgebalanceerd zwembadwater. Alleen zo zal je van een heerlijke zomerdag aan het zwembad kunnen genieten.

  pH, de waardemeter voor zuren en basen

  Een ideale pH bevindt zich tussen

  Read more
 4. Hoe zorg je voor helder vijverwater? Enkele tips!

  Een heldere vijver is een genot om naar te kijken. Hiervoor is wel een perfect natuurlijk evenwicht nodig. Outdoorstock reikt de juiste oplossingen aan om dat biologische evenwicht in jouw vijver te herstellen en een gezonde wateromgeving te creëren. Hieronder enkele tips.

  1.      Zorg voor de perfecte zuurtegraad

  De zuurtegraad van de vijver is cruciaal voor de effectiviteit van de bacteriën in de vijver en de filter. Een slechte pH-waarde (zuurtegraad) heeft als gevolg dat pH-waarde zelfs nog sneller slechter zal worden. Wanneer de pH-waarde te hoog of te laag is (of zelfs schommelend), raken

  Read more
 5. Welk graszaad gebruik je het best? Een overzicht.

  Je vindt diverse types graszaad op de markt. Het is dus belangrijk om het graszaad te kiezen dat bij jouw type gazon past. Want niet elk type graszaad is geschikt voor eender welke toepassing. Wij lijsten de verschillende types graszaad hieronder voor jou op.

  Graszaad voor sport- en speelgazon

  Spelende kinderen die maar al te graag voetballen op het gras? Graszaad voor het sport- en speelgazon is dan de beste oplossing. Dit type zaad beschikt over een hoge kiemkracht, perfect voor het creëren van een stevige grasmat. Daarnaast staat het garant voor een hoge betredingstolerantie, wat het gras extra weerbaar maakt wanneer mensen het belopen. Bove

  Read more
 6. Hoe bemest je tuinplanten? Een overzicht per seizoen.

  Bij Outdoorstock kan je terecht voor verschillende soorten meststoffen voor verschillende planten. De vraag is enkel: weet jij precies wanneer je ze voedingsstoffen moet geven? Een plant moet je op de gepaste momenten van meststof voorzien. Hierdoor zorg je ervoor dat ze er gezond uit zien. Echter: ieder seizoen is verschillend en bijgevolg ook de bemesting.

  Ons uitgebreide assortiment BSI-meststoffen zorgt voor een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling en het verzorging van je planten. De resistentie tegen ziekte en plantkleur blijven zo optimaal. Wij bezorgen jou alvast een handleiding met daarin de momenten waarop je een bepaalde plant het beste bemest. Hieronder het overzicht per seizoen.

  Tips voor het voorjaar

  Read more
 7. Is jouw gazon klaar voor de lente? 10 tips!

  Iedereen houdt van een gezond, groen grasperk. Je gazon in vorm houden behoort tot de meest essentiële tuinactiviteiten bij de start van de lenteperiode, want het loont om mogelijke problemen te voorkomen. Dankzij onze 10 tips ben je alvast voorbereid om grasperk in topconditie te houden. Vergeet kale stukken gazon, het moment is aangebroken voor het eerste rondje maaien en snoeien!

  1. Maai lang gras in twee beurten

  Het is aanbevolen om twee maaibeurten te voorzien bij te lang gras. Tijdens de eerste maaibeurt snijd je er best alleen de toppen af. Na twee dagen maai je een tweede maal en breng je het gras op de gewenste lengte. Kortom, zo maai je op een efficiënte manier.

  2. Bemesting is noodzakelijk (maar overdrijf niet)

  Het grasperk bemesten is belangrijk: zo krijgt het essentiële voedingsstoffen. Bijgevolg heeft je gazon een aanzi

  Read more