De lente staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je tuin weer tot leven te brengen, te beginnen met dat geliefde grasperk van jou. Een groen en gezond gazon is het perfecte decor voor zonnige dagen en buitenactiviteiten. Met deze 10 waardevolle tips ben je klaar om je gazon in topconditie te houden:

  1. Maai in twee keer voor lang gras: Geef je gras een goede start door het in twee stappen te maaien. Begin met het afsnijden van alleen de toppen, en volg twee dagen later met een tweede maaibeurt om het gras op de gewenste lengte te krijgen.
  2. Geef je gazon de voedingsstoffen die het nodig heeft: Bemesting is essentieel voor een gezond gazon, maar overdrijf niet. Een eenmalige bemesting in maart of april, zoals aangegeven op de verpakking, is vaak voldoende. Herhaal alleen in juni en/of september indien nodig, vooral als je gazon veel belopen wordt.
  3. Kies voor organische meststoffen: Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar voeden je gazon ook geleidelijk aan.
  4. Timing is alles bij bemesting: Bemest en bekalk je gazon net voor een regenbui om verlies van meststof te voorkomen.
  5. Bekalk alleen indien nodig: Baseer het bekalken op een bodemanalyse om overbodig gebruik te vermijden. Voer de bekalking minstens twee weken voor het bemesten uit.
  6. Wacht na bemesting met maaien: Geef de meststof de tijd om in de bodem te trekken voordat je gaat maaien.
  7. Zorg voor voldoende zaad: Vul kale plekken op met graszaad en zorg ervoor dat je ook langs de randen zaait om een ​​gelijkmatige groei te bevorderen.
  8. Verticuteer om mos te bestrijden: Geef mos geen kans door regelmatig te verticuteren, waardoor je gras beter kan wortelen en onkruid en mos worden voorkomen.
  9. Houd een regelmatig maaischema aan: Om je gazon in goede staat te houden, maai je het om de 10 dagen vanaf de lente tot augustus, daarna keer je terug naar een tweewekelijks schema.
  10. Laat je gras niet te kort maaien: Te kort maaien kan mosgroei bevorderen, dus zorg ervoor dat je de juiste maaihoogte aanhoudt.

Met deze tips ben je goed op weg naar een prachtig groen gazon waar je de hele lente en zomer van kunt genieten. Vergeet niet te genieten van het proces en je handen vuil te maken in de tuin!

2 maanden geleden
46 keer bekeken
Opmerkingen
Laat een opmerking achter

Is jouw gazon klaar voor de lente? 10 tips!

Back to Top