Je vindt diverse types graszaad op de markt. Het is dus belangrijk om het graszaad te kiezen dat bij jouw type gazon past. Want niet elk type graszaad is geschikt voor eender welke toepassing. Wij lijsten de verschillende types graszaad hieronder voor jou op.

Graszaad voor sport- en speelgazon

Spelende kinderen die maar al te graag voetballen op het gras? Graszaad voor het sport- en speelgazon is dan de beste oplossing. Dit type zaad beschikt over een hoge kiemkracht, perfect voor het creëren van een stevige grasmat. Daarnaast staat het garant voor een hoge betredingstolerantie, wat het gras extra weerbaar maakt wanneer mensen het belopen. Bovendien herstelt het spoedig wanneer beschadiging optreedt. Tot slot is het zaad ook perfect te combineren met elk bodemtype.

Graszaad voor snel herstel

Het kan al eens gebeuren dat je het gras snel terug wil laten groeien en daar een dringende oplossing voor wenst te vinden. Dan zijn er de grasmengsels die instaan voor het snelle herstel van het grasperk. Dit type zaad heeft een snel kiemend karakter en is perfect om kale plekken bij te zaaien. Het is bovendien ook ideaal om te gebruiken in elk seizoen. Het resultaat? Een fris en groen gazon in een mum van tijd!

 

Graszaad voor weidegazon

Beschik je over een weide met dik gras dat al eens wat hoger komt te staan? Een grasmengsel voor weidegras fungeert hiervoor als de beste voedingsbron. Dit zorgvuldig geselecteerde en onbehandelde mengsel zorgt voor een smaakvolle en voedzame productie van gras. Hierdoor groeit het gazon snel en verdraagt het een korte begrazing. Het perfecte gras voor kleinvee en hoefdieren!

3 jaar geleden
226 keer bekeken
Opmerkingen
Laat een opmerking achter

Welk graszaad gebruik je het best? Een overzicht.

Back to Top