Bij Outdoorstock kan je terecht voor verschillende soorten meststoffen voor verschillende planten. De vraag is enkel: weet jij precies wanneer je ze voedingsstoffen moet geven? Een plant moet je op de gepaste momenten van meststof voorzien. Hierdoor zorg je ervoor dat ze er gezond uit zien. Echter: ieder seizoen is verschillend en bijgevolg ook de bemesting.

Ons uitgebreide assortiment BSI-meststoffen zorgt voor een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling en het verzorging van je planten. De resistentie tegen ziekte en plantkleur blijven zo optimaal. Wij bezorgen jou alvast een handleiding met daarin de momenten waarop je een bepaalde plant het beste bemest. Hieronder het overzicht per seizoen.

Tips voor het voorjaar

·        Bomen, hagen en struiken: gebruik gemengde mest in de siertuin. Dit is ook het perfecte moment om je buxus mest toe te dienen. Dit geldt ook voor coniferen, rododendron en hortensia’s.

·        Rozen: voed de grond lichtjes met beendermeel of organische mest.

·        Gazon: bestrooi vanaf eind april tot en met eind augustus met een gemengde organische mest. Het is van belang dat deze mest voldoende stikstof bezit.

·        Borderplanten en bloembollen: gebruik opnieuw organische mest in het vroege voorjaar. Langwerkende meststoffen voor potten voeg je in het voorjaar best toe aan kuipplanten, potplanten en eenjarige planten.

·        Moestuin: verwerk een aantal dagen voor het zaaien biologische voeding door de bovenste grondlaag.

Tips voor de zomer

·        Rozen: start in juli met snelwerkende rozenmest.

·        Borderplanten: gebruik gemengde mest voor de siertuin.

·        Potplanten, eenjarige planten en kuipplanten: besproei ze wekelijks met een mix van vloeibare mest en water tot midden augustus. Wil je minder frequent bemesten? Dan kan je voor deze planten ook langwerkende stoffen gebruiken.

·        Moestuin: bewerk met snelwerkende mest zoals kunstmest of bloedmeel.

Tips voor de herfst en winter

·        Bomen, struiken en hagen: bemest ze met een mulchlaag van compost van oktober tot maart.

·        Rozen: hier geldt hetzelfde.

·        Gazon: voeg eind januari kalk toe.

·        Moestuin- en fruitgrond: gebruik dezelfde laag mulch. Winter in zicht? Dan bemest je best weer met gemengde organische mest voor de moestuin of groenbemesters.

Conclusie, wil je tijdig starten met het bemesten van planten of gazon in je tuin? Noteer alvast bovenstaande aanbevelingen in je kalender. Zo houd je op tijd en stond je tuin gezond.

3 jaar geleden
2 keer bekeken
Opmerkingen
Laat een opmerking achter

Hoe bemest je tuinplanten? Een overzicht per seizoen.

Back to Top