Na een lange donkere en koude winter beginnen de dagen opnieuw langer en warmer te worden. Ook in de tuin begint het leven zich voorzichtig terug te ontplooien. En dat is goed nieuws voor iedereen met groene vingers. Tijd om in de tuin de handen uit de mouwen te steken!

Via 3 handige tuintips geven we jou alle belangrijke informatie mee over hoe jouw tuin terug in topconditie komt.

1.       Maak de grond klaar voor de lente

Eind februari begin maart begint de grond terug tot leven te komen. Daarom is het belangrijk om de grond voor te bereiden op het plantseizoen. Start met het verwijderen van alle bladeren, takken en ander afval. Hierna kan je de grond omspitten en beluchten. Zo geef je de wortels van je planten meer ruimte om te groeien en blijft de grond gezond.

2.       Verzorg je planten

De planten in de tuin verdienen alle aandacht. Controleer daarom of de plantenbakken niet te nat zijn. Als je planten al wakker worden, kun je beginnen met het verwijderen van dode bladeren en takken. Snoei waar nodig, maar zorg ervoor dat je zeker niet te veel weg snijdt. Sommige planten hebben namelijk nog steeds bescherming nodig tegen eventuele nachtvorst.

3.       Kweek je eigen groenten en kruiden

In deze periode kan je ook al starten met het kweken van eigen kruiden en groenten. Om buiten te zaaien is het nog wat te vroeg, maar je kan wel al binnenhuis starten met het voorzaaien van bepaalde gewassen. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, paprika’s en courgettes. Doe dit wel steeds op warme en zonnigere plekken in huis. Vergeet ook niet om de zaden regelmatig water te geven. Zo kan je alvast beginnen met de voorbereiding van je moestuin voor het aankomende seizoen.

Met deze tuintips wensen we jou terug heel wat tuinier plezier toe! Zo wordt jouw tuin in de lente en zomermaanden de ideale plek om samen met familie en vrienden te genieten van een heerlijk drankje en bijhorende BBQ :).

3 jaar geleden
70 keer bekeken
Opmerkingen
Laat een opmerking achter

Hoe maak je jouw tuin lente klaar?

Back to Top