Een heldere vijver is een genot om naar te kijken. Hiervoor is wel een perfect natuurlijk evenwicht nodig. Outdoorstock reikt de juiste oplossingen aan om dat biologische evenwicht in jouw vijver te herstellen en een gezonde wateromgeving te creëren. Hieronder enkele tips.

1.      Zorg voor de perfecte zuurtegraad

De zuurtegraad van de vijver is cruciaal voor de effectiviteit van de bacteriën in de vijver en de filter. Een slechte pH-waarde (zuurtegraad) heeft als gevolg dat pH-waarde zelfs nog sneller slechter zal worden. Wanneer de pH-waarde te hoog of te laag is (of zelfs schommelend), raken de vissen gestresst. Hierdoor raken hun kieuwen en vinnen bloeddoorlopen en bestaat de mogelijkheid dat de vinnen  Deze pH-waarde moet je dus goed in de gaten houden.

Hoe zorg je precies voor de perfecte zuurtegraad?

Met Aqua Clear ben je in staat om jouw vijverwater op een krachtige manier te verhelderen. Aqua Clear zorgt in de eerste plaats voor de binding en omzetting van fosfaten. Daarnaast slaat het vuil neer op de bodem doordat het vijverwater wordt uitgevlokt. Tot slot buffert het alle pH-schommelingen. Handig om te weten: het is niet schadelijk voor de fauna en flora in en rond de vijver bij het toepassen van de correcte dosering.

2.      Zorg voor meer zuurstof in de vijver

Zuurstof is leven. Zowel op het land als in het water. Het is dus van essentieel belang dat er voldoende zuurstof in het vijverwater aanwezig is. Door CO² verhoogt niet alleen de kwaliteit van het water, maar ook de helderheid. Een win-winsituatie dus.

Hoe zorg je precies voor meer zuurstof in het vijverwater?

Dankzij Alg-Stop ben je al in staat om na enkele dagen al het resultaat te kunnen aanschouwen. Het breekt de algen na enkele dagen al 100% biologisch af. Dit product breekt afbraakstoffen op een versnelde manier af. Het zuurstofgehalte verhoogt zienderogen waardoor het biologische evenwicht herstelt. Het water wordt bijgevolg helder. Ook Alg-Stop is dit niet schadelijk voor fauna en flora in en rond de vijver bij het respecteren van de dosis. Een bijkomend hulpmiddel is de aanwezigheid van zuurstofplanten.

3 jaar geleden
9 keer bekeken
Opmerkingen
Laat een opmerking achter

Hoe zorg je voor helder vijverwater? Enkele tips!

Back to Top